Filmtheater

Speciaal voor de liefhebbers draait Filmtheater Lelystad wekelijks in bioscoop Kok CinemaxX Lelystad films die ook in andere filmtheaters in Nederland worden vertoond. Het gaat om een actueel en gevarieerd aanbod van aansprekende kwaliteitsfilms, die niet tot de commerciële filmproducties gerekend worden. Geniet van deze bijzondere filmbeleving in een echte bioscoopsetting! Vrijwilligers van het filmtheater leiden de films kort in en er is gratis koffie of thee voorafgaand aan de film. Elke voorstelling heeft halverwege een pauze. 

Donateurs van filmtheater Lelystad

Donateurs kunnen bioscooptickets voor het filmtheater telefonisch reserveren via ons telefoonnummer 0880240240.

Online reserveren kan ook, je klikt dan in het reserveringsproces op: reserveer en betaal bij kassa. Bij het afrekenen laat je dan je donateur pas zien en krijg je korting. Let op dat je niet afrekent, wij kunnen achteraf de korting niet verrekenen.

Je kan ook langs komen bij onze receptie. De receptie is zondag tot en met donderdag van 09.30 uur tot 20.00 uur geopend. Vrijdag en zaterdag van 09.30 tot 21.00 uur. Bij het afrekenen laat je je donateurspas zien en ontvang je de €2,- donateur korting.

Filmtheater aanbod

The End We Start From (Filmtheater)
Releasedatum: 23 juli 2024

Terwijl een vrouw bevalt van haar eerste kind, wordt Londen getroffen door een gigantische overstroming, waardoor het jonge gezin noodgedwongen hun huis moet verlaten en te midden van de chaos op zoek moet gaan naar onderdak en voedsel.

Together 99 (Filmtheater)
Releasedatum: 30 juli 2024

Om Görans verjaardag speciaal te maken, organiseert Klasse in het geheim een reünie met de oude communeleden, wat leidt tot een avond vol onverwachte ontmoetingen en herinneringen.

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen.

Kinds of Kindness (Filmtheater)
Releasedatum: 13 augustus 2024

Een driedelige mythe over een man die zoekt naar controle over zijn lot; een politieagent wiens vermiste vrouw onherkenbaar veranderd terugkeert; en een vrouw op een missie om een toekomstige spirituele leider met unieke gaven te vinden.

Treasure (Filmtheater)
Releasedatum: 20 augustus 2024

De neurotische Ruth neemt haar levensgenieter-vader Edek, een Holocaust-overlever, mee op een roadtrip naar Polen, waar hun generatiekloof en de cultuurclash in de jaren ’90 onverwachte inzichten en verbinding brengen.

Nata Per Te (Filmtheater)
Releasedatum: 3 september 2024

Ontroerend en waargebeurd verhaal van de alleenstaande Luca die een baby’tje wil adopteren, maar moet opboksen tegen de starre rechterlijke regels.

De Middagvrouw (Filmtheater)
Releasedatum: 10 september 2024

Helene’s droom om arts te worden in het Berlijn van de jaren ’20 wordt verstoord door het naziregime, wat leidt tot persoonlijk verlies en een zwaar moederschap, culminerend in een drastisch besluit na de oorlog.

Le procès Goldman (Filmtheater)
Releasedatum: 17 september 2024

Strakke verfilming van de geruchtmakende rechtszaak rond de Franse revolutionair en crimineel Pierre Goldman uit 1976 kaart meer aan dan de schuldvraag alleen.

Hors-saison (Filmtheater)
Releasedatum: 24 september 2024

Acteur Mathieu en pianolerares Alice vinden elkaar onverwacht terug aan de Bretonse kust, vijftien jaar na hun liefde.

Er zijn nog geen films gepland op deze dag