Verwacht

One Life (Filmtheater)
Releasedatum: 27 februari 2024

Een man redt tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd kinderen van de Nazi’s, maar worstelt decennia later nog steeds met schuldgevoelens over degenen die hij niet kon redden.

Dune: Part Two
Releasedatum: 28 februari 2024

Tussen liefde en lotsbestemming: Chalamet & Zendaya staan ​​centraal in de grootste strijd van het universum in ‘Dune: Part Two’.

The Fall Guy
Releasedatum: 29 februari 2024

Na een stunt die bijna fataal afliep, is het tijd voor de grootste act van zijn leven: een vermiste ster vinden en een samenzwering ontmaskeren.

Wicked Little Letters
Releasedatum: 1 maart 2024

Een ‘heerlijk vulgair’ en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Oscar en BAFTA winnaar Olivia Colman en Oscar en BAFTA genomineerde Jessie Buckley in de hoofdrollen. Van de makers van The Banshees of Inisherin en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Oppenheimer (Oscarmaand)
Releasedatum: 1 maart 2024

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

The Holdovers (Oscarmaand)
Releasedatum: 1 maart 2024

Gedwongen om de kerstvakantie door te brengen met een handjevol studenten, ontwikkelt een norse leraar op een kostschool in New England een onwaarschijnlijke band met een slimme onruststoker en de chef-kok.

Barbie (Oscarmaand)
Releasedatum: 1 maart 2024

In Barbie Land, een kleurrijke en ogenschijnlijk perfecte wereld, geniet Barbie volop van het leven. Wanneer ze naar de echte wereld vertrekt, ontdekt ze al snel zowel de geneugten als de uitdagingen van het leven onder de mensen.

Anatomy of a Fall (Oscarmaand)
Releasedatum: 1 maart 2024

Na de dood van haar echtgenoot moet een schrijfster bewijzen dat zij onschuldig is.

Past Lives (Oscarmaand)
Releasedatum: 1 maart 2024

Nora en Hae Sung, twee hechte jeugdvrienden, worden van elkaar gescheiden wanneer Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Tientallen jaren later herenigen de twee zich tijdens een allesbepalende week.

Poor Things (Oscarmaand)
Releasedatum: 1 maart 2024

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Lord Voldemort is teruggekeerd, maar het Ministry of Magic doet zijn uiterste best om dit geheim te houden. Harry, Ron en Hermione organiseren geheime praktijklessen om zich voor te bereiden op de komende tovenaarsoorlog.

The Holdovers (Filmtheater)
Releasedatum: 5 maart 2024

Een chagrijnige docent blijft tegen wil en dank over de kerstvakantie op een elitaire school om toezicht te houden op enkele achtergebleven leerlingen, waarbij onverwachte vriendschappen ontstaan.

Ladiesnight Buenas Chicas
Releasedatum: 6 maart 2024

Een ambitieuze junior advocaat zet alles op alles in het zonnige Spanje om haar carrière te redden, maar raakt verstrikt in onverwachte wendingen en oude liefdesperikelen.

Harry Potter and the Half-Blood Prince
Releasedatum: 10 maart 2024

Lord Voldemort krijgt steeds meer macht en Hogwarts is niet meer het veilige toevluchtsoord van vroeger. Dumbledore zet alles op alles om Harry voor te bereiden op de eindstrijd die steeds dichterbij komt.

Monster (Filmtheater)
Releasedatum: 12 maart 2024

Wanneer een bezorgde moeder de plotselinge gedragsverandering van haar zoon toeschrijft aan zijn leraar, leidt een confrontatie op school tot onverwachte onthullingen.

Harry, Ron en Hermione beginnen aan een levensgevaarlijke missie om de Horcruxes te vernietigen. Nu ze alleen en op de vlucht zijn, moeten ze meer dan ooit op elkaar vertrouwen, maar duistere krachten dreigen hen uit elkaar te drijven.

The Zone of Interest (Filmtheater)
Releasedatum: 19 maart 2024

Een indrukwekkend oorlogsdrama dat de alledaagsheid van het kwaad verkent door de ogen van een kampcommandant en zijn gezin, woonachtig naast Auschwitz.

Kung Fu Panda 4 (NL) 3D
Releasedatum: 20 maart 2024

Dit voorjaar keert komedie-icoon Jack Black na bijna tien jaar terug in zijn rol als Po, de onwaarschijnlijk kungfumeester, in een hilarisch, spetterend nieuw deel van Dreamwork Animations populaire actie-comedy-franchise: Kung Fu Panda 4.

De Terugreis
Releasedatum: 21 maart 2024

Martin van Waardenberg en Leny Breederveld spelen de hoofdrollen in een melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan.

It (2017)
Releasedatum: 21 maart 2024

De horror- thriller IT van New Line Cinema, onder regie van Andy Muschietti (Mama), is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King. Al tientallen jaren jaagt dit verhaal lezers de stuipen op het lijf.

In Harry’s laatste schooljaar op Hogwarts ontaardt de strijd tussen de goede en kwade krachten uit de toverwereld in een allesvernietigende oorlog. Alles staat op alles en niemand is meer veilig.

Poor Things (Filmtheater)
Releasedatum: 26 maart 2024

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter.

ROH: Manon
Releasedatum: 28 maart 2024

Verscheurd door haar verlangen naar een leven vol pracht en praal, en haar toewijding aan haar echte liefde Des Grieux, betaalt de onbezonnen en wispelturige Manon de ultieme prijs.

It Chapter Two (2019)
Releasedatum: 28 maart 2024

Het kwaad vestigt zich opnieuw in het stadje Derry als regisseur Andy Muschietti in It Chapter Two de Losers Club weer bij elkaar brengt, daar waar het allemaal begon. Bereid je voor op de finale van de grootste horrorfilm allertijden.

Luca (NL)
Releasedatum: 29 maart 2024

In een klein stadje aan de Italiaanse Rivièra heeft Luca een fantastische zomer met zijn nieuwe beste vriend Alberto. Er is echter een groot geheim dat ze verborgen moeten houden. Ze zijn namelijk geen gewone jongetjes, maar zeemonsters.

Simple comme Sylvain (Filmtheater)
Releasedatum: 2 april 2024

Een scherpzinnige, satirische romcom over een getrouwde vrouw uit een intellectueel milieu die als een blok valt voor haar woest aantrekkelijke aannemer.

Ghostbusters: Frozen Empire
Releasedatum: 4 april 2024

De familie Spengler keert terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York.

The Great Escaper (Filmtheater)
Releasedatum: 9 april 2024

Een bejaarde oorlogsveteraan breekt uit zijn verzorgingstehuis voor een laatste eerbetoon aan gevallen kameraden in Normandië.

Invasie
Releasedatum: 11 april 2024

Na de succesvolle series Mocro Maffia, Het Gouden Uur en Hoogvliegers tekent Bobby Boermans voor de regie van de actiefilm Invasie.

Back to Black
Releasedatum: 18 april 2024

Back to Black is een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. De film bevat veel van Amy’s hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid waarmee ze alles wat ze deed, doordrenkte.

ROH: Madama Butterfly
Releasedatum: 25 april 2024

De hartverscheurende tragedie van Puccini gaat over een jonge geisha die verliefd wordt op een Amerikaanse marineofficier.

Soul (NL)
Releasedatum: 26 april 2024

Joe is een bandleraar op een middelbare school. Zijn ware passie is jazz, en hij is goed. Maar wanneer hij naar een ander rijk reist om iemand te helpen zijn of haar passie te vinden, ontdekt hij al snel wat het betekent om een ziel te hebben.

Ladiesnight Bed & Breakfast
Releasedatum: 2 mei 2024

Nieuwe Nederlandse romkom van de makers van Zwaar Verliefd! en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn.

Kingdom of the Planet of the Apes
Releasedatum: 8 mei 2024

Bereid je voor op een episch avontuur dat niet alleen de strijd om macht toont, maar ook een hartverscheurende reis is van zelfontdekking en de moed om tegen onrecht te strijden.

Garfield (NL)
Releasedatum: 22 mei 2024

Een luie, lasagne-liefhebbende kat en zijn vrolijke hondenvriend stappen uit hun comfortzone voor een roofoverval vol humor en spanning, onder leiding van een onverwachte familielid.

ROH: Het Zwanenmeer
Releasedatum: 30 mei 2024

Het meest meeslepende verhaal van liefde, verraad en vergiffenis van het klassiek ballet komt weer terug op het podium van het Royal Opera House.

Binnenstebuiten 2
Releasedatum: 12 juni 2024

De stemmen in het hoofd van Riley kennen haar binnenstebuiten, maar deze zomer verandert alles zodra Disney en Pixar in Binnenstebuiten 2 een nieuwe emotie introduceren: onzekerheid. Volgens regisseur Kelsey Mann belooft deze emotie een hoop onrust in het hoofdkwartier. “Onzekerheid is misschien nieuw voor de bestuurders van het hoofdkwartier, maar het is niet het type dat op de achtergrond zal plaatsnemen.”

ROH: Carmen
Releasedatum: 27 juni 2024

Aigul Akmetshina vertolkt de titelrol in de bruisende nieuwe productie van Damiano Michieletto van de nog altijd even geliefde opera van Bizet.

ROH: Andrea Chenier
Releasedatum: 25 juli 2024

Jonas Kaufmann zingt de hoofdrol in de spectaculaire uitvoering van David McVicar van het epische historische drama van Giordano, onder leiding van Antonio Pappano, met wie hij al heel vaak heeft samengewerkt.

Er zijn nog geen films gepland op deze dag