Verwacht

The Banshees of Inisherin (Filmtheater)
Releasedatum: 28 maart 2023

In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken.

Het is 40 jaar geleden dat het First Blood in de Nederlandse bioscopen verscheen; het legendarische eerste deel van de vijf ‘Rambo’ films die Sylvester Stallone als filmster op de kaart zetten. Ter ere van dit jubileum is de klassieker van regisseur Ted Kotcheff in 4K geremasterd.

L’Innocent (Filmtheater)
Releasedatum: 4 april 2023

L’Innocent is een verrassende en originele feelgoodfilm van de Franse regisseur en acteur Louis Garrel. De film is een fascinerende mix van komisch drama en romantische actiefilm.

The Super Mario Bros. Movie (NL) 3D
Releasedatum: 5 april 2023

Illumination en Nintendo brengen een nieuwe animatiefilm uit gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros.

Empire of Light
Releasedatum: 6 april 2023

Empire of Light speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig en is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema.

Beautiful Disaster
Releasedatum: 6 april 2023

De makers van de succesvolle ‘After’ komen met een nieuwe romantische film. Deze boekverfilming wordt geregisseerd door Roger Kumble (‘Cruel Intentions’, ‘After We Collided’) en de hoofdrollen worden gespeeld door Dylan Sprouse (‘After’) en nieuwkomer Virginia Gardner.

The Whale (Filmtheater)
Releasedatum: 11 april 2023

Een teruggetrokken leraar Engels, die alleen woont in de nasleep van een tragedie, probeert opnieuw contact te maken met zijn tienerdochter voor een laatste kans op verlossing.

Black Lotus
Releasedatum: 13 april 2023

Elfvoudig wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven kruipt in Black Lotus in de huid van special forces-officier Matteo Donner.

The Pope’s Exorcist
Releasedatum: 13 april 2023

The Pope’s Exorcist is geïnspireerd op de authentieke documenten van pater Gabriele Amorth, hoofd exorcisme bij het Vaticaan.

Air
Releasedatum: 13 april 2023

Air is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de samenwerking tussen Michael Jordan en basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht.

No Bears (Filmtheater)
Releasedatum: 18 april 2023

De dramafilm No Bears laat de worsteling van Jafar Panahi zien, die Iran ontvlucht is en nog steeds zijn vak probeert uit te oefenen.

Superkat Maurice
Releasedatum: 19 april 2023

Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen.

Ladiesnight Zomer in Frankrijk
Releasedatum: 19 april 2023

De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Na een jarenlange vriendschap ontstaan er tijdens de gezamenlijke vakantie ineens gevoelens tussen vader Walt (Tjebbo Gerritsma) en Marie (Fockeline Ouwerkerk), de moeder van het andere gezin. Proberend de situatie zo goed mogelijk op te lossen, maken Walt […]

Evil Dead Rise
Releasedatum: 20 april 2023

New Line Cinema en Renaissance Pictures presenteren Evil Dead Rise van schrijver/regisseur Lee Cronin (The Hole in the Ground), waarmee de iconische horrorfilmreeks terugkeert.

Tár (Filmtheater)
Releasedatum: 25 april 2023

Lydia Tár is een wereldberoemde componist en dirigent die de eerste vrouwelijke chef-dirigent wordt van een groot Duits orkest. Maar niet iedereen is enthousiast over haar, en ze staat onder grote druk van haar omgeving.

Zomer in Frankrijk
Releasedatum: 27 april 2023

De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk.

Women Talking (Filmtheater)
Releasedatum: 2 mei 2023

In 2010 proberen de vrouwen van een gesloten geloofsgemeenschap de realiteit te verzoenen met hun geloof. Gebaseerd op het boek van Miriam Toews.

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Releasedatum: 3 mei 2023

In Marvel Studios Guardians of the Galaxy Vol. 3 zien onze geliefde buitenbeentjes er anders uit dan we gewend zijn.

Aftersun (Filmtheater)
Releasedatum: 9 mei 2023

Aftersun is een coming-of-age-dramafilm uit 2022, geschreven en geregisseerd door Charlotte Wells, met in de hoofdrol Paul Mescal, Frankie Corio en Celia Rowlson-Hall.

Fast X
Releasedatum: 18 mei 2023

In Fast X zijn we getuige van de laatste hoofdstukken van een van de populairste en meest legendarische filmfranchises ter wereld.

Love Again
Releasedatum: 18 mei 2023

Stel je voor dat je door een toevallig tekstberichtje de liefde van je leven vindt…

Het Geheugenspel
Releasedatum: 18 mei 2023

Eén van de meest populaire bestsellers van de beroemde thrillerschrijvers Nicci French, nu voor het eerst verfilmd met o.a. Anna Drijver, Maarten Heijmans, Louis Talpe en Gert Winckelmans.

Dicht bij Vermeer (Filmtheater Docu)
Releasedatum: 21 mei 2023

In Dicht bij Vermeer geeft Gouden Kalf winnaar Suzanne Raes een unieke inkijk in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit.

The Little Mermaid
Releasedatum: 24 mei 2023

The Little Mermaid vertelt het verhaal van Ariel, een jonge zeemeermin die dolgraag meer wil weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze die wereld bezoekt, valt ze als een blok prins Eric en neemt ze grote risico’s om haar hart te volgen.

Renfield
Releasedatum: 25 mei 2023

In dit moderne griezelverhaal over Dracula’s trouwe dienaar speelt Nicholas Hoult de hoofdrol van Renfield, het gekwelde hulpje van de meest narcistische baas uit de geschiedenis.

Strays
Releasedatum: 8 juni 2023

Ze zeggen dat honden dol zijn op hun baasjes, maar wat als dat baasje een enorme hufter is? In dat geval wordt het misschien tijd om wraak op hem te nemen, doggy style.

Elemental
Releasedatum: 14 juni 2023

Elemental speelt zich af in Elemental City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven.

Indiana Jones and the Dial of Destiny
Releasedatum: 28 juni 2023

In Indiana Jones and the Dial of Destiny kruipt Harrison Ford weer in de huid van de legendarische, heldhaftige archeoloog.

Ladybug & Cat Noir: De Film
Releasedatum: 5 juli 2023

Wanneer een onverwachte schurk Parijs in gevaar brengt met zwarte magie, verandert de onhandige tiener Marinette in superheld Ladybug.

Barbie
Releasedatum: 19 juli 2023
Oppenheimer
Releasedatum: 20 juli 2023

Oppenheimer is een epische thriller over J. Robert Oppenheimer (vertolkt door Cillian Murphy) en zijn poging om de wereld te redden. Regisseur Christopher Nolan en bekende acteurs, waaronder Emily Blunt en Matt Damon, vertellen dit verhaal op indrukwekkende wijze.

Er zijn nog geen films gepland op deze dag